Toimintamme lähtökohtana on asiakaslähtöisyys ja perhekeskeisyys

Ota yhteyttä

Palvelut

Lastenkoti teini

Lastenkoti Teini on 7-paikkainen kodinomainen asumisyksikkö huostaan otetuille, avohuollon tukitoimena tai kiireellisesti sijoitetuille 9-17 vuotiaille nuorille. Sijaitsemme Ikaalisten Vanhassa Kauppalassa n. 50 km:n päässä Tampereelta Vaasan suuntaan.
Lastenkoti Teinin sijainti ”keskellä kaikkea” mahdollistaa monipuolisen harrastustoiminnan ja nuorten kaverisuhteiden tukemisen. Alakoulu, yläkoulu ja Saskyn IDEA-kampus sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä.

Toimintamme lähtökohtana on asiakaslähtöisyys ja perhekeskeisyys.  Heti sijoituksen alusta lähtien omaohjaajatyöpari työskentelee tiiviisti lapsen ja perheen kanssa kohti luottamuksellista, avointa, suunnitelmallista ja tavoitteellista yhteistyötä  tavoitteena perheen jälleen yhdistyminen tai  itsenäistyminen. Toimintamme perustuu yksilöllisesti räätälöityyn yhdessä lapsen ja perheen kanssa laadittuun hoito- ja kasvatussuunnitelmaan. Arjen toimintaa suunnittelemme yksilöllisesti lapsen ikä- ja kehitystason mukaiset tarpeet, elämänkokemukset ja -historia huomioiden.

Lastenkoti Teinin kuntouttava toiminta perustuu omaohjaajatyöskentelyyn, turvalliseen, strukturoituun ja eheyttävään arkeen. Työskentelymme niin vanhempien kuin lastenkin kanssa perustuu PACE-asenteeseen: leikkisyys (Playfulness), hyväksyntä (Acceptance), uteliaisuus (Curiosity) ja empatia (Empathy). Ohjaajan välittävä asenne ja turvallisuuden tunteen luominen mahdollistavat lapselle ja hänen perheelleen kuulluksi ja ymmärretyksi tulemisen tunteen, jonka avulla on mahdollista käsitellä vaikeita ja rankkojakin asioita.

Lastenkoti Teinin moniammatillinen tiimi koostuu sosiaali- ja terveysalan eri tehtävistä vahvan osaamisen hankkineista ammattihenkilöistä. Lastensuojelun työkokemusta henkilökunnallamme on keskimäärin viisi vuotta. Vahvoja osaamisalueitamme ovat traumatisoituneen lapsen hoitotyö, perhetyö, nuorisotyö, neuropsykiatriset häiriöt, mielenterveys- ja päihdetyö, käytöshäiriöt, monikulttuurisuus ja erityispedagogiikka.

 

 

Kiireellinen sijoitus

Kiireellinen sijoitus Lastenkoti Teinissä on arviointijakso, jonka aikana omaohjaaja ja tiimi arvioivat lapsen kykyä ja mahdollisuuksia palata kotiin ja työntekijät tekevät tiivistä yhteistyötä vanhempien kanssa ja arvioivat vanhempien kykyä ja mahdollisuuksia ottaa lapsi takaisin kotiin.

Kiireellisen sijoituksen aikana on mahdollista toteuttaa Perhearviointi joko kokonaisuudessaan tai osia siitä.

Kiireellinen sijoitus on Lastenkoti Teinissä jaettu neljään vaiheeseen.

  1. vaihe sisältää tilanneselvityksen, alkuhaastattelut ja tapaamisten sopimisen.
  2.  vaiheessa  kartoitetaan perheen ja nuoren muutostarpeet sekä kartoitetaan menetelmiä, joilla muutosta voidaan tavoitella.
  3. vaihe sisältää muutokseen tähtäävien keinojen suunnittelun ja arvioinnin sekä muutostyöskentelyn.
  4. vaiheessa arvioidaan sijoituksen aikaista muutosta, laaditaan jatkosuunnitelma ja määritellään tuen tarpeet.

Paikkatiedustelut: johtaja Kirsi Kiuru p.040 -9683900

Jälkihuolto

Lastensuojelulain 34§ mukaan kunta on velvollinen järjestämään sijaishuollossa olleelle lapselle tai nuorelle jälkihuoltoa. Oikeus jälkihuoltoon kestää siihen asti, kun nuori täyttää 23 vuotta. Jälkihuolto kattaa toimeentulon, asumisen, tukihenkilö- ja terapiapalvelut, koulunkäynnin, työhön sijoittumisen, harrastukset ja muut henkilökohtaiset tarpeet. Jälkihuollon nuori saatellaan avulla kohti itsenäistä aikuisuutta. Jälkihuolto toimii yksikön aloittaman kasvatustyön jatkumona, jonka avulla tehtyä työtä viimeistellään ja nuorta tuetaan kohti tasapainoista aikuisuutta.

Myymme räätälöityjä asiakkaiden tarpeesta lähteviä jälkihuollonpalveluita. Nuoren tilanteesta riippuen rakennetaan toimiva paketti, jossa on tarvittava määrä tukikäyntejä, yhteydenpitoa ja esimerkiksi koulunkäyntiin ja harrastuksiin tukemista.

Pyrimme tukemaan jälkihuollossa olevia nuoria siten, että he ovat oman elämänsä asiantuntijoita ja vastuunkantajia. Jälkihuollossa nuorta ei enää tarvittaessa kontrolloida ulkoapäin vaan tavoitteena on, että vastuu nuoren elämästä siirtyy hänelle itselleen. Jälkihuolto on nuorelle vapaaehtoista, jolloin toiminnassa painottuu omaehtoisuus. Nuori elää omaa elämäänsä, mutta saa halutessaan kaiken tarvitsemansa tuen. Vapaaehtoisuudesta ja omasta elämästä huolimatta nuoren pitää sitoutua jälkihuoltosopimuksessa ja sovittuihin asioihin ja siihen, että hän joko opiskelee tai on työelämässä jollain tasolla. Nuorta tuetaan kaikilla mahdollisilla osa-aluilla riippuen yksityiskohtaisesti räätälöidystä palvelusta.

  • asuminen
  • koulu/työ
  • taloudellinen tuki
  • psykososiaalinen tuki
  • vapaa-aika, harrastukset ja tukihenkilö
  • lähiverkoston tukeminen